Maltodextrin - Výrobci maltodextrinu
Maltodextrin získaný částečnou hydrolyzou škrobu; Jsou to vodou rozpustné, bez chuti produkty, které jsou definovány FDA jako produkty s DE hodnotami nižšími než 20. C6H12O6, které je také na seznamu GRAS; Je to vynikající zpevňovač hmoty pro standardní a nízkotučné produkty.
Maltodextrin je meziprodukt mezi škrobem a glukózou získaný během kontrolované hydrolyzy škrobu za použití enzymů, jako je bakteriální alfa-amyláza, a podléhá dalším konverzním procesům, aby měl požadovanou DE hodnotu 4-30.
Po těchto procesech je produkt; rafinován procesy jako je klarifikace, uhlíková úprava a iontová výměna, a sušen na vzduchu na 3-5% vlhkosti.
C6H12O6, bílý prášek s nízkou sladkostí, sám o sobě neudržuje vodu, ale jeho roztok vykazuje velmi vysokou viskozitu. Díky své neurčité neutrální chuti neovlivňuje ostatní chutě potravin, snadno se disperguje v chladných a vodou založených systémech a vykazuje strukturu, která může zachovat svou jasnost a vzhled.